ROVC

opleidingscentrum
2020waar theorie en praktijk samenkomen

Het ROVC Technische opleidingen leidt jaarlijks 13.000 studenten op voor een praktijkgerichte technische opleiding, bijscholing of cursus. Het ontwerp van ARX legt de verbinding tussen theorie en praktijk door practicumruimtes en theorie lokalen te verbinden via een centrale middenbeuk met restaurant en kantoren. Deze integraal verbonden ontmoetingsruimte is rijk aan daglicht en zorgt voor een herkenbare uitstraling. De dubbelhoge praktijk hallen zijn centraal gelegen en onderling verbonden. Vier zones met theorielokalen vormen de hoekstenen van het onderwijscentrum.
Vanaf het begin hebben we de wens gehad om een pand neer te zetten waarin cursisten worden geïnspireerd en uitgedaagd op het gebied van techniek.

John Huizing, directeur ROVC


een maatpak voor praktijkgericht onderwijs

Het nieuwe ROVC TechCenter beslaat in totaal 7.100 m² aan oppervlak. Er zijn 18 theorieruimtes, 3000m2 aan practicumruimtes en kantoorruimtes voor ruim negentig medewerkers ondergebracht. Ook is er een restaurant met keuken voor de cursisten en medewerkers en een presentatieruimte voor bedrijven, participanten en brancheverenigingen. De heldere organisatie en routing van het gebouw zorgt voor overzicht en verbinding. Hierdoor is het eenvoudiger voor de cursisten en docenten om gedurende de dag regelmatig af te wisselen tussen theorie instructies en praktijk oefeningen.


zichtbaar innovatief

Het demonstreren van technologie is een van de hoofddoelen van het TechCenter. In de practicumruimtes staan verschillende techniekopstellingen waaronder robotinstallaties, koelsystemen voor de industrie en warmtepompen. Ook het gebouw zelf is uitgerust met state-of-the-art technologie op het gebied van gebouwbeheer en klimaatcontrole. Zo worden in de nieuwbouw zeven klimaattechnologieën geïntegreerd, zoals een WKO-systeem, een lucht-water warmtepomp en een VRF-systeem. Deze installaties zijn bewust zichtbaar gemaakt voor alle gebruikers van het ROVC.Project naam ROVC
Typologie Opleidingscentrum
Locatie Ede, Nederland
Periode 2020
Status gerealiseerd
Formaat 7100 M2
Fotografie Petra Appelhof