IKC De Wijssel

integraal kindcentrum
2022-hedenIKC De Wijssel


Een alzijdig gebouw in het groen

In IKC De Wijssel in Gendringen komen twee voormalig afzonderlijke basisscholen en een kinderopvang samen. Het nieuwe IKC gebouw heeft een vriendelijk uitstraling met natuurlijke materialen en afgeronde vormen. Zo vormt het IKC een alzijdig gebouw in het groen. Dit sluit aan bij de wens van het IKC voor een open en verwelkomende uitstraling die ook binnen voelbaar is.


Het interieur is gestructureerd rondom een centraal atrium met een tribunetrap vanuit waar verschillende ‘speel- en ontdekpleinen’ en een ‘medewerkersplein’ worden bereikt.Open en transparant

Het interieur is gestructureerd rondom een centraal atrium met een tribunetrap vanuit waar verschillende ‘speel- en ontdekpleinen’ en een ‘medewerkersplein’ worden bereikt. Deze multifunctionele en dynamische ruimtes bieden toegang tot de groepsruimtes die met grote glazen schuifdeuren afsluitbaar zijn. Dit biedt flexibiliteit voor onderwijs en opvang. Het gebouw is verregaand circulair en natuurinclusief ontworpen met gedeeltelijke houten gevels en -draagconstructie en met aandacht voor educatieve duurzaamheid.

Project naam IKC De Wijssel
Typologie integraal kindcentrum
Locatie Gendringen
Periode 2022-heden
Status in ontwikkeling
Formaat 2.000 M2
Opdrachtgever stichting Essentius en Humankind
Visualisaties MangoShake