IKC Steenderen

basisschool
2014-2015



arena voor de toekomst

In dit Intergraal Kind Centrum (IKC) worden een basisschool, kinderopvang, en buurtcentrum ondergebracht. De hoofdentree is over de volledige hoogte van de 2 verdiepingen aan de voorzijde gesitueerd in het verlengde van de toegangsweg. Via die entree kom je direct in het ruimtelijk hart van het gebouw. Dit hart wordt gevormd door de Arena die, eveneens over de de volle hoogte, ruimte biedt als aula door de school en als oefenruimte voor de muziekvereniging. Met de speelzaal als podium is de Arena tevens goed in te zetten als theaterzaaltje. Het gebouw is uitgevoerd in verzorgd metselwerk met een donkere plint en een lichte opbouw met frisse elementen. Het tussendeel, waar het speellokaal te vinden is, wordt bekleed met hout. Om tegemoet te komen aan ontwikkelingen in het onderwijs is het IKC zeer flexibel opgezet. Het is zelfs mogelijk 2 lokalen te slopen zonder de samenhang van het gebouw te verstoren. Door het maken van meerdere toegangen is het mogelijk delen van het gebouw apart te gebruiken. Aan een goed binnenklimaat is veel aandacht besteed. Al met al een zeer duurzame school die klaar is voor de toekomst.

Project naam IKC Steenderen
Typologie basisschool
Locatie Steenderen
Periode 2014-2015
Status gerealiseerd
Formaat 5.000 M2
Opdrachtgever Gemeente Bronckhorst
Fotografie Petra Appelhof