De Weedehoven

Nieuwbouwwijk
2019-heden



Groene voortuinen als plek van ontmoeting

Hasselt is een karakteristieke Hanzestad met een fraaie grachtengordel, grenzend aan natuur-, vaar- en recreatiegebied de Kop van Overijssel. De nieuwbouwwijk ‘Hasselt om de Weede’ heeft om die reden een landelijk, dorps karakter en daar is in stedenbouw en architectuur op ingespeeld. ARX heeft de woningen bij de entree en het hof ontworpen. De twee-onder-een-kapwoningen staan trots bij de entree. Ze markeren de overgang naar het water en trekken de aandacht door de rijke detaillering de gevel in. De hofwoningen staan in een heerlijk groen, autovrij hof. Door ook aan de voorzijde een schuifpui te maken kunnen de bewoners zowel de achtertuin als het groen voor de deur bij hun leefgedeelte betrekken. Hierdoor ontstaan sociale plekken voor de woningen waar buren elkaar ontmoeten.


Door ook aan de voorzijde een schuifpui te maken kunnen de bewoners zowel de achtertuin als het groen voor de deur bij hun leefgedeelte betrekken. Hierdoor ontstaan sociale plekken voor de woningen waar buren elkaar ontmoeten.



een eigentijds dorps karakter

Met kleine gebaren hebben we een eigentijds karakter gegeven aan de gewenste traditionele bouwstijl. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de openslaande deuren met Frans balkon op de 1e verdieping. Verder hebben de woningen een schuin dak en een groot overstek en zijn de opgetrokken in baksteen waardoor een samenhangend geheel ontstaat met de andere nieuwbouwwoningen.

Project naam De Weedehoven
Typologie nieuwbouwwijk
Locatie Hasselt
Periode 2019 - heden
Status In uitvoering
Formaat 16 woningen
Opdrachtgever VanWonen
Visualisaties Theo van Leur Architectuur Presentaties