De Scherven

nieuwbouwwijk
2019-2023De Scherven


Duurzaam wonen tussen stad en natuur

De Scherven vormen een belangrijk onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling Kernhem in Ede, gelegen op het kruispunt van bos, landschap en stedelijke voorzieningen. ARX is verantwoordelijk voor het ontwerp van drie deelgebieden ofwel ‘Scherven’ binnen het plan en bevinden zich aan de rand van de ecologische zone, wat het overgangsgebied tussen stad en landelijk gebied 'Kernhem Noord' markeert. Door variatie in architectuur tussen de verschillende deelgebieden wordt het kleinschalige dorpse karakter bevorderd.


Geniet van wandelingen, speelgelegenheid, fietsroutes en ervaar een gevoel van vrijheid in deze prachtige, nieuwe woonbuurt.Ervaar de vrijheid

In deze duurzaam ontworpen woonwijk staat groen centraal. Nieuwe bewoners worden verwelkomd in geborgen straten en hoven met volwassen bomen en struiken, waardoor ze niet in een kale nieuwbouwwijk komen te wonen. De wijk is ontworpen met een autoluwe aanpak en biedt veel ruimte voor groen. Geniet van wandelingen, speelgelegenheid, fietsroutes en ervaar een gevoel van vrijheid in deze prachtige, nieuwe woonbuurt.

Project naam De Scherven
Typologie nieuwbouwwijk
Locatie Ede
Periode 2019 - 2023
Status 1e fase gerealiseerd, 2e fase in uitvoering, 3e fase in ontwerp
Formaat 95 woningen
Fotografie ARX
Opdrachtgever Van Wonen