a Serene Landmark

museum
2014



rust en expressie

Hoe ontwerp je een landmark voor een land dat zijn verantwoordelijkheid voor een beter klimaat volledig omarmt? Hoe ontwerp je een gebouw dat de eigenschappen van Helsinki versterkt? Dit ontwerp voor het nieuw te bouwen Guggenheim museum in Helsinki probeert deze vragen op een po√ętische manier te beantwoorden. Het vormt een sterk gebaar dat past bij de rust van Finland en bij het beeld van het Guggenheim merk. Het ontwerp is bescheiden maar aangrijpend en refereert in haar vorm van de Finse meren. De translucente golvende huid verwijst naar ijs en sneeuw. Het gebouw sluit naadloos aan op het water door zijn subtiele krommingen en zijn transparantie.

Project naam a Serene Landmark
Typologie museum
Locatie Helsinki, Finland
Periode 2014
Status Competitie inzending
Formaat 15.000 M2
Opdrachtgever Guggenheim Foundation