Peeze

ecologische koffiebranderij
2019-heden



ecologische koffie ervaring

Ons ontwerp voor een ecologische koffiebranderij in de bosrijke omgeving van Velp is veel meer dan een productiefaciliteit voor een duurzaam koffielabel. Door het toevoegen van een ‘experience centre’ ontstaat een publiek karakter waar koffie kan worden beleefd. Het gebouw opent zich in vorm en functie naar de bezoeker, die via een loopbrug op de eerste verdieping het gebouw betreed.


Het beschermen van mens en natuur, gecombineerd met het streven naar de hoogst haalbare kwaliteit van het product: de koffie



te gast in het landschap

Vanuit ons gezamenlijk streven het gebouw ‘gast in het landschap’ te laten zijn is het ontwerp zodanig vormgegeven dat het zich er als het ware ‘los’ van maakt. Dit is bereikt door de buitenwanden schuin te plaatsen ten opzicht van het grondvlak en landschap tussen de twee massieve gebouwdelen naar binnen te laten ‘stromen’. Deze dubbel gekromde ruimte heeft de beleving van een nauwe passage zoals je die in de bergen vind. Dit levert een ruimte op die besloten en intiem is.



Project naam Peeze
Typologie Koffiebranderij
Locatie Velp, Nederland
Periode 2019 - heden
Status Studie
Opdrachtgever Peeze